Αναστάτωση προκλήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη των Βρυξελλών, όταν ομάδα μεταναστών θέλησε να εισέλθει με βίαιο τρόπο σε θεατρική αίθουσα στην περιοχή Μαρολ, δίπλα από το κεντρικό κτήριο του Théâtre des Tanneurs. 

Σύμφωνα με τη συνεργάτιδα του zougla.gr, Αναΐς Θεριανή Βάθη, η οποία έζησε από κοντά το περιστατικό αφού βρισκόταν μέσα στην αίθουσα, oι μετανάστες, αραβικής καταγωγής, έσπασαν με μανία την εξωτερική πόρτα της αίθουσας η οποία είχε άμεση πρόσβαση στο δρόμο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει στο zougla.gr:

«Η παράσταση σταματά και η θεατρική ομάδα τρέχει άμεσα στη δεύτερη πόρτα μπλοκάροντας την με ντουλάπες και βαριά αντικείμενα προκειμένου να εμποδίσει τους αλλοδαπούς να εισέλθουν στο χώρο όπου βρισκόταν το πανικόβλητο κοινό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρεμπόδισης οι μετανάστες φώναζαν “εκδίκηση, εκδίκηση”.  Μετά το κάλεσμα της αστυνομίας οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και το κοινό εξήλθε της αίθουσας με ασφάλεια. Ακολούθησε έρευνα της αστυνομίας η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπίσει τους δράστες καθώς ούτε στο δρόμο, ούτε στην αίθουσα υπήρχαν κάμερες ασφαλείας. Το γεγονός δεν φαίνεται να αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια αλλά μια επίδειξη δύναμης από τους κατοίκους του γκέτο της περιοχής, έπειτα από απαγόρευση της εισόδου τους στον χώρο που διαδραματιζόταν η εκδήλωση λίγο πριν την έναρξη της».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης