Η Ινδία κατέβαλε περίπου 60 εκατομμύρια ρουπίες (870.000 ευρώ) για τα έγγραφα που καλύπτουν την περίοδο που ο Γκάντι βρισκόταν στη Νότια Αφρική.

Η κυβέρνηση της Ινδίας αγόρασε χιλιάδες γράμματα, έγγραφα και φωτογραφίες που ρίχνουν φως στη ζωή του ινδού ηγέτη Μαχάτμα Γκάντι, λίγες ημέρες προτού αυτά δημοπρατηθούν από τον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε ένας ινδός κυβερνητικός αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ινδία κατέβαλε περίπου 60 εκατομμύρια ρουπίες (870.000 ευρώ) για τα έγγραφα που καλύπτουν την περίοδο που ο Γκάντι βρισκόταν στη Νότια Αφρική, την επιστροφή του στην Ινδία και την δύσκολη σχέση του με την οικογένειά του.

Η δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Ιουλίου, ακυρώθηκε.

«Αυτά (τα έγγραφα) είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Ινδία ώστε να μπορέσει να ερευνήσει τις απόψεις του Γκάντι για πολλά θέματα και γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να τα αγοράσουμε», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού της Ινδίας, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ντοκουμέντα αυτά θα μεταφερθούν στα Εθνικά Αρχεία της Ινδίας στο Νέο Δελχί.

Ανάμεσα στα πιο διαφωτιστικά ντοκουμέντα περιλαμβάνονται δεκάδες επιστολές που έγραψαν οι γιοι του Γκάντι και οι οποίες περιγράφουν με λεπτομέρειες τη ζωή του στην Ινδία, κυρίως αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Νότια Αφρική.

Επιμέλεια : Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης