Εμπλοκή του Βερολίνου στο πραξικόπημα βλέπει κορυφαίος Τούρκος αξιωματούχος

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, 18:00
Εμπλοκή του Βερολίνου στο πραξικόπημα βλέπει κορυφαίος Τούρκος αξιωματούχος
«Τυφλός ή κουφός» πρέπει να είναι ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND Μπρούνο Καλ, όταν υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν εμπλοκή του εξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016. Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά του Βερολίνου. Μάλιστα, ο Φικρί Ισίκ έφθασε στο σημείο να αφήσει υπονοούμενα για… γερμανικό δάκτυλο στα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν εκείνες τις επεισοδιακές ημέρες του καλοκαιριού.

«Εάν ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας δεν μπορεί να δει ποιος ήταν πίσω από το πραξικόπημα, τότε πρέπει είναι είτε τυφλός ή κουφός. Επίσης, μπορεί να θέλουν να κρύψουν τους πραγματικούς ενόχους. Αυτή η συμπεριφορά είναι ανεξήγητη» ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος, σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «η Γερμανία δεν έχει πειστεί πως ο Γκιουλέν οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα».

«Αυτή η δήλωση προκαλεί πολλά ερωτήματα για τη Γερμανία. Μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν βρίσκονται αυτοί πίσω από το πραξικόπημα» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Hurriyet

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, 18:03