Πέντε γυναίκες βρέθηκαν άγρια δολοφονημένες χθες το πρωί, στο μεξικανικό θέρετρο Ακαπούλκο, ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας Γκερέρο στο Μεξικό.

Άνδρες της Αστυνομίας βρήκαν αρχικά τρεις ημίγυμνες γυναίκες, δεμένες με μια βαθιά τομή στον λαιμό και στη συνέχεια άλλες δύο γυναίκες, τα πτώματα των οποίων ήταν πεταμένα στους δρόμους. Μεξικανικά ΜΜΕ τόνισαν ότι οι άτυχες γυναίκες δούλευαν για ινστιτούτο ομορφιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ακαπούλκο, που είχε αποκτήσει φήμη την δεκαετία του 1960 ως πολυτελές καταφύγιο αστέρων του Χόλιγουντ, αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα πρωτοφανές κύμα βίας το οποίο αποδίδεται στις συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά και μάχονται για τον έλεγχο των «δρόμων των ναρκωτικών» προς τις Η.Π.Α.

Ωστόσο, Μεξικάνοι αξιωματούχοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις συνέπειες της βίας στον τουρισμό, έναν από τους κυριότερους τομείς της οικονομίας που εισφέρουν ξένο συνάλλαγμα, τονίζοντας ότι ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα συνεχίζει να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Η αυξανόμενη βία στο Μεξικό, η οποία στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 15.000 ανθρώπων το 2010, έχει ωθήσει αρκετές ξένες κυβερνήσεις να εκδώσουν ταξιδιωτικές οδηγίες για τμήματα του Μεξικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης