Ένα ανατριχιαστικό βίντεο που καταγράφει καρέ- καρέ πως πιθανόν να καταστράφηκε το υποβρύχιο Titan μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, όταν υπέστη αποσυμπίεση, βλέπει το φως της δημοσιότητας στη δημοφιλή πλατφόρμα του Tik Tok.

Ο θάνατoς και των πέντε επιβαινόντων θα πρέπει να έγινε γρήγορα και χωρίς πόνο, καθώς πέθαναν σε κλάσματα δευτερολέπτου από τις εξαιρετικές πιέσεις που ασκούνται σε τέτοια βάθη, εξήγησε ο πρώην διευθυντής υποβρύχιας ιατρικής στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, Ντέιλ Μολ, μιλώντας στην Daily Mail.

@varietylad What a submarine implosion looks like. #submarine #missing #titanic #titanicsubmarine #oceangate #rip #implosion ♬ original sound – VarietyLad

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του βίντεο, με την «έκρηξη» ο αέρας στο βαθυσκάφος θα έφτανε τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην επιφάνεια του Ήλιου, ενώ το κέλυφος του Titan θα γινόταν συντρίμμια μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. 

Υπενθυμίζεται πως χθες (22/06) η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν ανήκουν στο Titan, διευκρινίζοντας ότι οι πέντε επιβαίνοντες πέθαναν εξαιτίας καταστροφικής αποσυμπίεσης που οδήγησε στη διάλυση του βαθυσκάφους.