Οι δημοσιογράφοι της ιταλικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης Rai ανακοίνωσαν, μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου, την προκήρυξη απεργίας για τις 6 Μαΐου.

Όπως υπογραμμίζουν, “συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη διεύθυνση της εταιρείας δεν έφερε αποτελέσματα”, ενώ οι λόγοι της απεργιακής αυτής κινητοποίησης είναι “ο ασφυκτικός έλεγχος της δημοσιογραφικής εργασίας, με προσπάθεια να μετατραπεί η Rai σε μεγάφωνο της κυβέρνησης”, αλλά και η έλλειψη αποτελεσματικού διαλόγου σε ό,τι αφορά αιτήματα όπως η μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού, η διεξαγωγή διαγωνισμών και η επιβράβευση της παραγωγικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιαστές αναφέρουν ότι η απεργία της 6ης Μαΐου συνδέεται άμεσα και με την ακύρωση, από μέρους της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης, της συμμετοχής του συγγραφέα Αντόνιο Σκουράτι σε εκπομπή του καναλιού Rai Tre. Ο Σκουράτι θα έπρεπε να διαβάσει κείμενό του με αντικείμενο τη θέση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι σε σχέση με τη φασιστική και νεοφαζιστική ιστορική πραγματικότητα, όπως και με την αναγνώριση της σημασίας της αντίστασης των “παρτιζάνων” ανταρτών στη φασιστική δικτατορία του Μουσολίνι.

Οι δημοσιογράφοι της Rai αμφισβητούν παράλληλα απόφαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, βάσει της οποίας οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης Μελόνι μπορούν να έχουν βήμα στη δημόσια τηλεόραση, με αναφορά στη θεσμική τους δράση, χωρίς περιορισμό χρόνου και χωρίς υποχρεωτικό αντίλογο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης