H Κίνα θα πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 διαστημικές αποστολές εντός του 2016, συμπεριλαμβανομένης μιας επανδρωμένης και των παρθενικών πτήσεων δύο πυραύλων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της China Daily, που επικαλείται ανακοινώσεις της China Aerospace Science and Technology Corp.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να εκτοξεύσει το διαστημικό εργαστήριο Tiangong 2 και το επανδρωμένο διαστημόπλοιο Shenzhou XI, καθώς και να πραγματοποιήσεις πτήσεις των πυραύλων Long March 5 και Long March 7. Ακόμη, η Κίνα θα εκτοξεύσει δύο δορυφόρους για το «κινεζικό GPS», Beidou Navigation Satellite System, καθώς και τον Gaofen 3 για το Gaofen High-Resolution Earth Observatory System.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνοψίζοντας, η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της πως το έτος θα «δει» 20 εκτοξεύσεις, τις περισσότερες μέσα σε ένα έτος, ενώ θα εκτοξευτεί και ένας τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος για τη Λευκορωσία -η πρώτη συμφωνία αυτού του είδους με την Ευρώπη.

Η εκτόξευση του Tiangong 2 αναμένεται να λάβει χώρα στο πρώτο μισό του έτους, για να δοκιμαστούν τεχνολογίες υποστήριξης ζωής και συνάντησης/ πρόσδεσης στο Διάστημα, με το βλέμμα στην κατεύθυνση του μελλοντικού κινεζικού διαστημικού σταθμού.

Μετά από αυτό, το Shenzhou XI θα εκτοξευτεί με πύραυλο Long March 2F για την αποστολή αστροναυτών στο διαστημικό εργαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βασικό κομμάτι του διαστημικού σταθμού αναμένεται να εκτοξευτεί το 2018 για τη δοκιμή σχετικών τεχνολογιών και τη διερεύνηση μηχανολογικών ζητημάτων.

Ο σταθμός θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2022, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα, τίθενται οι τελευταίες «πινελιές» στην ανάπτυξη των πυραύλων νέας γενιάς, όπως ο Long March 5, ο βαρύτερος και πιο τεχνολογικά «προκλητικός» πύραυλος της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης