Η μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι καταργεί τις βίζες για να ταξιδεύουν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής τουρίστες από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ABI.

«Η κυβέρνησή μας αποφάσισε να καταργήσει τις θεωρήσεις διαβατηρίου ως προϋπόθεση για την είσοδο των πολιτών αυτών των δύο χωρών, που είναι πολύ σημαντικές και πάντοτε είχαν σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του τουρισμού και στις επενδύσεις σε όλες τις περιοχές της Βολιβίας», δήλωσε η μεταβατική πρόεδρος Τζανίνε Άνιες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση της Άνιες — ανέλαβε την εξουσία αφού ο Έβο Μοράλες προσέφυγε στο Μεξικό τη 12η Νοεμβρίου, αφού παραιτήθηκε δύο ημέρες νωρίτερα υπό την πίεση του στρατού, έπειτα από κύμα κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλε νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 20ής Οκτωβρίου — έχει ανακοινώσει ότι θα αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Ο σοσιαλιστής Μοράλες είχε διακόψει τις διμερείς σχέσεις με το Ισραήλ το 2009, εξαιτίας των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας.

Η συντηρητική μεταβατική κυβέρνηση υπό την Άνιες προχωρά σε κινήσεις που μεταβάλλουν τη θέση της Βολιβίας σε διεθνές επίπεδο. Διόρισε νέο πρέσβη στην Ουάσινγκτον, για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης