Ήταν η βραδιά της. Η Κέιτ Γουίνσλετ απέσπασε δύο βραβεία στην 66η απονομή των Χρυσών Σφαιρών. «Είμαι σοκαρισμένη! Το αφιερώνω στα παιδιά μου. Κοιτάξτε! Κέρδισα!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτά τα λόγια η Κέιτ Γουίνσλετ, που μέχρι τώρα είχε πέντε υποψηφιότητες, αλλά δεν είχε νικήσει ποτέ, έδειξε τον ενθουσιασμό της για τη μεγάλη της νίκη.

Της απονεμήθηκαν το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για το «Revolutionary Road» στο οποίο πρωταγωνιστεί με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ταινία «The Reader».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες τιμήθηκε μετά θάνατον ο Χιθ Λέτζερ.

Του απονεμήθηκε το βραβείο του δεύτερου ανδρικού ρόλου για την τελευταία ταινία της ζωής του, τον «Σκοτεινό Ιππότη». Το βραβείο παρέλαβε ο σκηνοθέτης της ταινίας Κρίστοφερ Νόλαν.

Στην κατηγορία του πρώτου ανδρικού ρόλου σε δραματική ταινία νικητής ήταν ο Μίκι Ρουρκ για την ταινία «The Wrestler».

Καλύτερη δραματική ταινία αναδείχθηκε το «Slumdog Millionaire», του Ντάνι Μπόιλ, ο οποίος απέσπασε και τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη σκηνοθεσία. Η ταινία αναφέρεται στη συμμετοχή ενός νεαρού από την Ινδία, ο οποίος κερδίζει στον «Εκατομμυριούχο» μία περιουσία.

Στην κατηγορία της κωμωδίας η Χρυσή Σφαίρα πήγε στον Γούντι Άλεν και το «Vicky Cristina Barcelona», ενώ η έκπληξη σημειώθηκε στο βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου της κατηγορίας, όπου η Σάλυ Χόκινς του «Happy-Go-Lucky», «έκλεψε» το βραβείο από την Μέριλ Στριπ που θεωρείτο φαβορί για το «Mamma Mia!».

(Πρώτη καταχώρηση: 08:00, 12 Ιανουαρίου 2009)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης