Στο σκαμνί θα καθίσει γνωστός ζεν πρεμιέ μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η πρώην σύντροφός του. Κατηγορούμενος ο Αίαντας Μανθόπουλος, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει σε άλλο ένα δικαστικό θρίλερ που αναμένεται να προκαλέσει πάταγο στο χώρο της showbiz. Πρόκειται για το νέο επεισόδιο μιας υπόθεσης η οποία όταν είχε δει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το πρώην ζευγάρι, που έχει και ένα ανήλικο αγόρι, βρέθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων πριν από δύο χρόνια.

Ολα ξεκίνησαν μετά τις καταγγελίες της πρώην συντρόφου του Αίαντα Μανθόπουλου, Δέσποινας Παπαθανασίου, σύμφωνα με τις οποίες πατέρας και γιαγιά παρενοχλούσαν σεξουαλικά το παιδί. Μάλιστα, βάσει αυτών των καταγγελιών , τις οποίες αρνείται κατηγορηματικά ο ηθοποιός, το Πρωτοδικείο της Αθήνας, κατόπιν αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων, έχει απαγορεύσει την επικοινωνία του Αίαντα Μανθόπουλου με το παιδί του. Οι ισχυρισμοί της Δέσποινας Παπαθανασίου την οδήγησαν στο εδώλιο πριν από δύο χρόνια, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε ο ηθοποιός εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, καθώς και σε βάρος δύο παιδοψυχιάτρων που συνέταξαν εκθέσεις περί σεξουαλικής μεταχείρησης του παιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη τότε υπήρξε επεισοδιακή και ακούστηκαν σκληρά λόγια και από τις δύο πλευρές, αλλά και οι τρεις κατηγορούμενοι -μητέρα και παιδοψυχίατροι- αθωώθηκαν. Μετά την εξέλιξη αυτή, η…

πρώην σύντροφος του ηθοποιού και μητέρα του παιδιού του πέρασε στην αντεπίθεση. Κατέθεσε μήνυση σε βάρος του, κι έτσι ο Αίαντας Μανθόπουλος την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου θα καθίσει στο εδώλιο του ΙΑ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση.

Σκληρά λόγια στο πρώτο δικαστήριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιδικία των πρώην συντρόφων τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο έχει ως επίκεντρο τη συμπεριφορά του ηθοποιού απέναντι στο παιδί του. Κατά την πρώτη δίκη, η αδερφή της μητέρας του αγοριού στην κατάθεσή της είχε υποστηρίξει ότι το καλοκαίρι του 2002 και ενώ το παιδί έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί με τον πατέρα του, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του στο σπίτι της μητέρας του παρουσίασε συμπτώματα εξαθλίωσης.

Στο ίδιο δικαστήριο (όπου ο ηθοποιός είχε στο πλευρό του τη νυν σύζυγό του, με την οποία έχει αποκτήσει επίσης παιδιά) έγινε μνεία σε παιδοψυχιατρικές εκτιμήσεις που έγιναν κατόπιν των καταγγελιών της μητέρας, στις οποίες εξέφραζε υπόνοιες ότι το παιδί της έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Η μάρτυρας, αδερφή της Δέσποινας Παπαθανασίου, ανέφερε στην κατάθεσή της πως το παιδί όταν επέστρεψε στη μητέρα του από το σπίτι του πατέρα του παρουσίασε σημάδια περίεργης συμπεριφοράς, και ζητούσε να παίξει κρυφτό κάτω από τις φούστες της μητέρας του και της θείας του.

Από την πλευρά της η Δέσποινα Παπαθανασίου στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι ο Αίαντας Μανθόπουλος χρησιμοποίησε το παιδί για προσωπική του προβολή στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι για εκείνη δεν είναι πατέρας αυτός. Ο δημοφιλής ηθοποιός από την αρχή αρνείται τα πάντα, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες και γι’ αυτό είχε στραφεί νομικά κατά της πρώην συντρόφου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του ο Αίαντας Μανθόπουλος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι δεν τον ενδιαφέρει αν είχε επιπτώσεις στην καριέρα του η ιστορία αυτή, «ούτε για το τι ψέμα θέλει να πιστεύει ο κόσμος για μένα. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι να δω το παιδί μου, που έχω να το δω χρόνια. Το θεωρώ απάνθρωπο να στερούν από έναν πατέρα το παιδί του με συκοφαντίες και ψέματα. Ακόμη βλέπω εφιάλτες και ξυπνάω στον ύπνο μου ιδρωμένος ακούγοντας το παιδί μου να μου φωνάζει “βοήθεια”. Ο,τι ήταν να πάθω στην καριέρα μου το έπαθα. Και ευτυχώς τώρα είμαι καλά. Αυτό που με νοιάζει είναι το παιδί να μάθει ότι έχει πατέρα, έχει άλλα δύο αδελφάκια που το περιμένουν και πρέπει να τα γνωρίσει. Είναι άδικο να πληρώνει ένα παιδί την κόντρα που υπάρχει σε ένα πρώην ζευγάρι».

ΠΗΓΗ: Espresso

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης