Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από την ημέρα που ο Ηλίας Μαμαλάκης έχασε την αγαπημένη του σύζυγο, Στέλλα, και, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «People», η απουσία της έχει επηρεάσει την καθημερινότητα του επιτυχημένου σεφ.

Για παράδειγμα, έχει σταματήσει να μαγειρεύει, όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε: «Τι να κάνω; Να μαγειρέψω και μετά να κάτσω σε μια άκρη σαν το τομάρι να τρώω μόνος μου; Δεν θέλω! Δεν με νοιάζει. Όταν με πιάνει κρίση πείνας, μπορεί και στις 2.00 το πρωί, ψευτοτηγανίζω κάτι ωραία λουκάνικα που έχω, κόβω λίγο τυράκι και τσιμπολογάω. Τρώω, όμως συνέχεια έξω» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Προσπαθούσα να την κρατήσω στη ζωή με νύχια και με δόντια, αλλά, δυστυχώς, άλλοι είχαν αποφασίσει διαφορετικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, ο επιτυχημένος σεφ έχει αρχίσει να συμβιβάζεται με τη μοναξιά του και δηλώνει με πολλή αγάπη για την εκλιπούσα σύζυγό του: «Μου αρέσει να μένω μόνος μου, αλλά όχι για να διαλυθώ. Θα μείνω για να συγκεντρωθώ, να σκεφτώ το παρελθόν μου και να συγκινηθώ. Μου κάνει καλό όλο αυτό. Έχω αρχίσει να συμβιβάζομαι πια. Ξεκίνησα να αναπολώ το “καλό” μου παρελθόν και όχι το “κακό”, όπως έκανα παλιά. Για πολλούς μήνες, μου έρχονταν στον νου οι δύσκολες στιγμές με τη γυναίκα μου: Ο θάνατός της, η τελευταία της πνοή και όλα τα βασανιστήρια που πέρασε το κορμάκι της τον τελευταίο καιρό. Ενώ τώρα τη σκέφτομαι χαρούμενη, να γελάμε, να τρώμε, όταν ταξιδεύαμε στο αεροπλάνο όπου βλέπαμε όλες αυτές τις γελοίες ταινίες και το γέλιο της ακουγόταν παντού. Πλέον, έχω κρατήσει μέσα μου μόνο τις ευχάριστες στιγμές» λέει από καρδιάς.

Σχετικά με το «Top Chef» και τη διαφορά του με το «Master Chef»; «Εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε έναν Top Chef και όχι κάποιον ερασιτέχνη που είπε ψέματα και, τελικά, ήταν επαγγελματίας. Πρέπει, όμως, να πω ότι στο Master Chef έκαναν εξαιρετική δουλειά» παραδέχεται ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Όσο γιατί δεν απέκτησε παιδιά; Ο Ηλίας Μαμαλάκης απάντησε: «Φυσικά και ήθελα, όμως με τη γυναίκα μου είχαμε κάποια προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά, η ισορροπία που είχαμε μεταξύ μας ήταν προτιμότερη από το να μπούμε στην ταλαιπωρία με εξωσωματικές, σε μία περίοδο που τα πράγματα ήταν πολύ πίσω ακόμη. Δεν μας έλειψε τίποτα, πέφταμε και οι δύο στη δουλειά και ήμασταν εντάξει. Νομίζω τώρα, λίγο πριν πεθάνει, όταν καθόμασταν και συζητούσαμε, μας έλειπε ένα παιδί. Αν το έκανα στην ώρα μου, ας πούμε το 1975, τώρα θα είχα έναν άνδρα δίπλα μου να με βοηθάει. Σήμερα μου λείπει ένα παιδί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Ο Μαμαλάκης για τον θάνατο της γυναίκας του
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης