Φρενίτιδα προκάλεσαν επί σειρά ημερών οι αποκαλύψεις περί εξαγοράς ακινήτων και εκτάσεων γης στην Ελλάδα από αστέρες του Χόλιγουντ και πολυεκατομμυριούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δημοσιεύματα έδιναν κι έπαιρναν ωσότου έσκασε η… βόμβα: όπως ανακοινώθηκε, επρόκειτο για λανθασμένες διαρροές, οι οποίες έγιναν επίτηδες από έναν μυστηριώδη επιχειρηματία, τον Ιταλό Αλεσάντρο ΠρότοΤα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα σε εσωτερικό και εξωτερικό οργίαζαν και «αποκάλυπταν» ότι σταρ όπως το ζεύγος Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ, ο Τζόνι Ντεπ και ο Γουόρεν Μπάφετ είχαν αποφασίσει να επενδύσουν τεράστια ποσά στη χώρα μας, με μεσάζοντα το μεσιτικό γραφείο Proto Group.

Μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι οι Μπραντζελίνα επρόκειτο να αγοράσουν νησάκι των Εχινάδων, τη Γαία, ο Μπάφετ τον Άγιο Θωμά, ο Ντεπ το Στρογυλλό στα Δωδεκάνησα κ.ο.κ.

Τα δημοσιεύματα έδιναν κι έπαιρναν ωσότου έσκασε η… βόμβα: όπως ανακοινώθηκε, επρόκειτο για λανθασμένες διαρροές, οι οποίες έγιναν επίτηδες από έναν μυστηριώδη επιχειρηματία, τον Ιταλό Αλεσάντρο Πρότο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγήθηκε σειρά ανακοινώσεων, διαψεύσεων και αποριών για την ταυτότητα του εν λόγω μεσίτη, με τον Μπάφετ να διερωτάται δημοσίως ποιο νησί είναι ο Άγιος Θωμάς και ποιος ο κύριος Πρότο.

Ο επιχειρηματίας, τα ψέματα και το «επικοινωνιακό πείραμα»

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται προ ημερών, όταν έγινε γνωστό ότι οι πληροφορίες για την εξαγορά των εν λόγω ακινήτων δεν ήταν παρά ένα επικοινωνιακό κόλπο, το οποίο συνέλαβε και υλοποίησε ο Ιταλός επιχειρηματίας.

Η αποκάλυψη προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με τους βαθύτερους λόγους που οδήγησαν στη διάδοση αυτών των φημών. Μιλώντας εκ μέρους του Πρότο στο «Έθνος», η συνεργάτιδά του Φεντερίκα Σάλα έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να αντικρούσει την κριτική που ασκήθηκε.

Μίλησε για ένα «κοινωνικό πείραμα» που είχε ως στόχο «να στρέψει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών» στη χώρα μας. Η πρωτοβουλία αυτή «έκανε γνωστό σε όλον τον κόσμο πως υπάρχουν επενδυτές που ενδιαφέρονται για μπίζνες στην Ελλάδα. Ο ίδιος ο Πρότο έχει έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα και μάλιστα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για επενδύσεις έως 150 εκατ. σε έργα υποδομής» είπε η Σάλα.

Τόνισε επίσης πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει».

Ο Πρότο και οι «διάσημες» διασυνδέσεις του

Το μεσιτικό Proto Group συνεργάζεται με πλήθος διασήμων, μεταξύ άλλων με τους Αντζελίνα Τζολί, Τζόνι Ντεπ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, Ριάνα, Μαντόνα.

Ο Πρότο αγόρασε για λογαριασμό του Τομ Κρουζ μια βίλα αξίας 100 εκατ. δολαρίων στη Μάλτα. Ήταν ο ίδιος που μεσολάβησε για να πουλήσει ο Κλούνεϊ το πολυτελές σπίτι που κατείχε στο Κόμο της Ιταλίας, διότι η τότε αγαπημένη του Ελιζαμπέτα Κάναλις ενοχλούνταν από τα αδιάκριτα βλέμματα των παπαράτσι.

Πέπλο μυστηρίου

Παρά τις διασυνδέσεις του, ο Πρότο αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και πολύ λίγα έχουν γίνει γνωστά για τη ζωή του. Η κ. Σάλα εντέχνως απέφυγε να μιλήσει για τον ίδιο και την προσωπική του ζωή, λέγοντας ότι «δεν αφορά κανέναν».

Από τα όσα έχουν διαρρεύσει για τον ίδιο στο διαδίκτυο, είναι γνωστό πως είναι 37 ετών, σπούδασε στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Μποκόνι του Μιλάνου και ζει μόνιμα στην Ελβετία. Φέρεται δε να ξεκίνησε την καριέρα του ως επενδυτής σε ηλικία 23 ετών.

Αξίζει να αναφερθεί πως διεθνή μέσα αποκαλύπτουν ότι η συγγραφέας Ε.Λ. Τζέιμς εμπνεύστηκε για τη συγγραφή του μπεστ σέλερ «50 αποχρώσεις του Γκρι» από τον μυστηριώδη μεσίτη και τη… σκιώδη παρουσία του στον χώρο του real estate.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης