Πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η είδηση πως ο Στράτος Τζώρτζογλου «ασπάστηκε» την Καμπάλα. Καταρχήν, η Καμπάλα είναι μια μορφή ιουδαϊκού μυστικισμού, ένα σώμα θεωριών πάνω στην έννοια του θείου, τη δημιουργία, την προέλευση και τον προορισμό της ψυχής, τον ρόλο των ανθρώπων.

Κυριακή πρωί ο Στράτος Τζώρτζογλου βγήκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 να μιλήσει για την μύησή του στην Καμπάλα, τονίζοντας πως παραμένει Χριστιανός Ορθόδοξος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παραμένω Χριστιανός ορθόδοξος και αγαπάω πολύ και κάποιους γεροντάδες που πάω στο Άγιο Όρος. Δεν είναι θρησκεία η Καμπάλα και δεν έχει να κάνει με πίστη ή θρησκεία.»

Πριν από λίγες ημέρες, ο ηθοποιός βρέθηκε στο Ισραήλ για τη μεγάλη γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο στο Τελ Αβίβ, στη μνήμη του ραβίνου Σιμόν Γιοχάι -πνευματικού πατέρα της Καμπάλα, που κατέγραψε τα κείμενα τον 2ο μ.χ αιώνα σε ένα βιβλίο που λέγεται Ζοχάρ.

«Σημασία έχει ότι ανοίγοντας κάποια βιβλία και βλέποντας την πρακτική εφαρμογή που μπορεί να έχουν, δηλαδή, εξηγώντας κάποια πράγματα που μου φάνηκαν όχι μόνο απόλυτα λογικά αλλά και ο τρόπος που σου το περνάνε κάποια βιβλία, με κάνανε εμένα να αντιμετωπίζω κάποιες δυσκολίες μου σε σχέση με το πώς αντιμετωπίζω τον εαυτό μου με τον κόσμο», δήλωσε ο ηθοποιός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Καμπάλα έχει πολλούς επώνυμους… οπαδούς. Η Μαντόνα, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, ο Μιγκ Τζάγκερ, η Ντέμι Μουρ, η Ναόμι Κάμπελ ο Μάικλ Τζάκσον, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, η Ντόνα Κάραν, οι Βικτώρια και Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι κάποιοι από τους celebrities που «ασπάστηκαν» την Καμπάλα.  

«Εγώ ήμουνα πολύ αρνητικός στην αρχή, γιατί λέω, επειδή πάει κάποια σταρ του Χόλιγουντ ή τραγουδίστρια να κάνει Καμπάλα, πρέπει να κάνω κι εγώ;», πρόσθεσε ο Στράτος Τζώρτζογλου.

Ο ηθοποιός φορούσε μάλιστα και το κόκκινο βραχιολάκι των καβαλιστών, που όλοι οι πιστοί σταρ έχουν δεμένο στον καρπό του αριστερού χεριού τους. Το βραχιόλι, λένε, φέρνει καλή τύχη, βοηθά στον εξορκισμό των κακών πνευμάτων και είναι φορέας του θείου φωτός…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης