Η Lidl Ελλάς υποστήριξε τη γαστρονομική εκδήλωση «Ιστορίες Ελληνικής Γεύσης: Ο κρητικός ντάκος» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο του γαστρονομικού θεσμού Culinary Journeys του Daios Cove στην Κρήτη, προσφέροντας προσεκτικά διαλεγμένα, ολόφρεσκα και ποιοτικά υλικά, από την ελληνική γη και θάλασσα, από επιλεγμένες συνεργασίες με Έλληνες προμηθευτές.

Τα Culinary Journeys επέστρεψαν για 5η χρονιά στο Daios Cove, ξεδιπλώνοντας μέσα από τις θεματικές τους ένα μωσαϊκό γεύσεων, με καλεσμένους διακεκριμένους σεφ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το πλαίσιο, η Lidl Ελλάς σε συνεργασία με το περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής δημιούργησαν τις «Ιστορίες Ελληνικής Γεύσης», ένα διαδραστικό γαστρονομικό ταξίδι με καλεσμένο τον βραβευμένο σεφ Μανώλη Παπουτσάκη σε ρόλο αφηγητή. Ο Μανώλης Παπουτσάκης, ένας από τους πλέον αξιόλογους πρεσβευτές της κρητικής παράδοσης, λάτρης των ποιοτικών ελληνικών τροφίμων, θιασώτης της εποχικής μαγειρικής με τοπικά προϊόντα, παρουσίασε μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία αφιερωμένη στο ταπεινό μα και σπουδαίο έδεσμα της κρητικής κουζίνας, τον ντάκο, στην ιστορία του και στους συμβολισμούς του.

Από αριστερά – δεξιά: Δημήτρης Παπαλεξόπουλος – Γενικός Διευθυντής, Νέες Καθημερινές Εκδόσεις | Γιώργος Μπριλάκης – Γενικός Διευθυντής, Daios Cove | Martin Brandenburger – Πρόεδρος της Διοίκησης, Lidl Ελλάς | Βασιλική Αδαμίδου –  Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, Lidl Ελλάς | Μανώλης Παπουτσάκης – Σεφ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο σεφ  μίλησε σε εκπροσώπους των μέσων αλλά και σε συνεργάτες της Lidl Ελλάς και του Daios Cove για τη σπουδαία γαστρονομική  κληρονομιά της Κρήτης, ενώ παράλληλα έδειξε σε όλους, με κάθε λεπτομέρεια, πώς φτιάχνεται ένας αυθεντικός κρητικός ντάκος. Οι παρευρισκόμενοι έβαλαν τις ποδιές τους, πειραματίστηκαν με τα παξιμάδια, τη φρέσκια τομάτα, το ελαιόλαδο, το τυρί και τη ρίγανη και έφτιαξαν τον δικό τους κρητικό ντάκο με τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της σειράς «Νώμα», καθώς και άλλα προϊόντα της Lidl Ελλάς. Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με ένα ξεχωριστό γεύμα 5 πιάτων με την υπογραφή του ιδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Taverna, ένα από τα τέσσερα εστιατόρια του Daios Cove, το οποίο αντλεί έμπνευση από τη γαστρονομική παράδοση του νησιού και την παρουσιάζει με σύγχρονο τρόπο. Ο σεφ του εστιατορίου, η ομάδα του και το προσωπικό συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Για τη Lidl Ελλάς το νόημα της υγιεινής διατροφής, της εντοπιότητας και της ευζωίας βρίσκεται στην ποιότητα των καθημερινών επιλογών, γι’ αυτό και φροντίζει να εξασφαλίζει με συνεχείς ελέγχους τις πιο ποιοτικές γεύσεις στην καλύτερη τιμή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης