Τόνοι ακατάλληλων προς βρώση εσπεριδοειδών κατέληξαν στην κατανάλωση ελλείψει επαρκούς ελέγχου, σύμφωνα με καταγγελία της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας. Όταν έφθασαν την περασμένη Δευτέρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα πορτοκάλια και τα λεμόνια από τη Βραζιλία κρίθηκαν ακατάλληλα προς κατανάλωση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία έπρεπε να καταστραφούν.

Αντί όμως να καταλήξουν στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, οι υπεύθυνοι προώθησαν περισσότερα από επτά φορτία των είκοσι τόνων έκαστο προς τον νομό Ημαθίας. Πρώτη στάση ήταν η παράνομη χωματερή της Βεργίνας. Εκεί, όμως, περίμεναν τα μέλη της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας που παρακολουθούσαν την «αποστολή» και είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία και το τμήμα Περιβάλλοντος της Νομαρχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οδηγοί των φορτηγών θορυβημένοι κατευθύνθηκαν στην άλλη πλευρά του Αλιάκμονα, όπου βρίσκεται χωματερή φρούτων (ΑΣΕΔΑΠΟ). Η αστυνομία εν τέλει συνέλαβε τους οδηγούς των φορτηγών και τον χειριστή του σκαπτικού, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το απόγευμα με εντολή εισαγγελέα. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά υπάρχουν πολλές αντίστοιχες μαρτυρίες. Η ιστορία με τα βραζιλιάνικα εσπεριδοειδή, δυστυχώς, δεν έχει τελειώσει. Πολλοί ενεργοί πολίτες βρίσκονται στις λαϊκές αγορές, προσπαθώντας να ανιχνεύσουν ακατάλληλα προϊόντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης