Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ανωγείων αποφάσισε να διαθέσει 5.000 αρνιά για τη Πασχαλινή περίοδο, παρακάμπτοντας τα κωλύματα της νομοθεσίας περί της διάθεσης κρέατος κατά τον τρόπο της διάθεσης της πατάτας.

Τα αρνιά θα σφαγιαστούν και θα διατεθούν στις εγκαταστάσεις της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο κρεοπωλείο του κεντρικού της σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα ως προς τη σφαγή και τη διανομή, φαίνεται να λύθηκε , όταν οι Ανωγειανοί κτηνοτρόφοι κοινοποίησαν ότι θα διέθεταν τα σφάγια στην πλατεία Ελευθερίας, ύστερα από την συμφωνία να διαθέσουν το προϊόν τους απευθείας, στους καταναλωτές, μέσω συλλογικοτήτων.

Από σήμερα κιόλας, οι Ανωγειανοί κτηνοτρόφοι θα αρχίσουν να «κλείνουν» συμφωνίες με συλλόγους, φορείς και σωματεία για τη διάθεση του κρέατος στις τιμές που έχουν ανακοινωθεί. Πρόκειται για αρνιά γάλακτος ελευθέρας βοσκής, βάρους 9/ 13 κιλών, με πιστοποιητικά σφαγής που θα πωλούνται προς 6,80 ευρώ το κιλό..

Οι κτηνοτρόφοι αναμένουν ως τις 30 Μαρτίου να έχουν εικόνα για το ενδιαφέρον εκ μέρους των καταναλωτών και να προγραμματίσουν έτσι τη διάθεσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης