«Έφυγε» ο Λευτέρης Γενεράλης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 16:55
«Έφυγε» ο Λευτέρης Γενεράλης
Ο εκλιπών ήταν από τους πρωτοπόρους της αθλητικής δημοσιογραφίας και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών Τύπου και «έφυγε» χθες σε ηλικία 88 ετών. Για τον χαμό του, ο ΠΣΑΤ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με βαθιά οδύνη το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών ανακοινώνει την απώλεια του Λευτέρη Γενεράλη, ενός εκ των πρωτοπόρων της αθλητικής δημοσιογραφίας και ιδρυτικού μέλους του Συνδέσμου, ο οποίος «έφυγε» χθες, σε ηλικία 88 ετών.

Ο Λευτέρης Γενεράλης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης το 1924. Άρχισε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ» το 1950, όπου εργάστηκε ως ρεπόρτερ ΕΠΟ. Το 1961, παράλληλα με την «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», αρθρογραφεί και στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», ενώ στη συνέχεια εργάστηκε για πολλά χρόνια και στο ΑΠΕ.

Υπήρξε διακεκριμένος αθλητικός συντάκτης και δάσκαλος για πολλούς από τους νεότερους, πάντοτε ευγενικός, φιλότιμος και αγαπητός στο χώρο. Οι συνάδελφοί του, τον χαρακτήριζαν ηρωικό ρεπόρτερ, λόγω της επιμονής και των τεχνασμάτων που σκαρφιζόταν για την κάλυψη του ρεπορτάζ. Εργάστηκε σκληρά και ευσυνείδητα, σεβόμενος τις αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 16:57