«Να ανακληθούν αμέσως οι διαθεσιμότητες στην "Ελευθερία"»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016, 16:27
«Να ανακληθούν αμέσως οι διαθεσιμότητες στην "Ελευθερία"»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καταγγέλλει τον διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας για το νέο πογκρόμ στοχευμένων διαθεσιμοτήτων που έχει εξαπολύσει σε βάρος μελών, αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων στην επιχείρηση.

Για μια ακόμη φορά συνάδελφοι στην μεγαλύτερη επαρχιακή εφημερίδα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μήνη της εργοδοσίας, η οποία τους στοχοποιεί ανοιχτά και εκδικητικά, καθώς δεν υπέγραψαν την τρίμηνη μείωση του 30% που τους είχε προταθεί από το περασμένο έτος.

Ειδικότερα, η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΠΗΕΘΣΤΕ), καταγγέλλει τον διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας για το νέο πογκρόμ στοχευμένων διαθεσιμοτήτων που έχει εξαπολύσει σε βάρος μελών της, αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων στην επιχείρηση, προσθέτοντας ότι «δείχνει ασέβεια (ή νομίζει πως επιδεικνύει τη δύναμή του) όταν δύο από τους τρεις συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι μέλη της Διοίκησης της Ένωσης. Ειδικότερα, ο ένας είναι ο ταμίας του Δ.Σ., ενώ η δεύτερη είναι πρώην αντιπρόεδρος και νυν εκπρόσωπος των εργαζομένων της «Ελευθερίας» στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο».

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ επισημαίνεται ότι «η αναλγησία αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού μεταξύ των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα είναι η Πρόεδρος της ΕΠΗΕΘΣΤΕ (η οποία εργάζεται στην επιχείρηση για 37 χρόνια) μαζί και με τον σύζυγό της (σε διαφορετικό τμήμα, προφανώς σαν ποινή για τη συνδικαλιστική τους δράση), δίνοντας έτσι ένα ισχυρό πλήγμα στον οικονομικό προγραμματισμό της οικογένειας, καθώς επίσης και συνάδελφος που τίθεται σε διαθεσιμότητα για 3η φορά!».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους εργαζόμενους καλώντας τους να αντισταθούν και να μην υποκύψουν στους τακτικισμούς και τις συνεχείς πιέσεις της εργοδοσίας. Ταυτόχρονα, απαιτεί από τη διεύθυνση της «Ελευθερίας» την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων, να μην γίνει καμία απόλυση και καμία μείωση μισθών.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016, 16:36