Την αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας Observer εξετάζει ο όμιλος Guardian Media Group (GMG), σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων.

Όπως αναφέρει η Sunday Times η πρόταση αυτή κατατέθηκε στην συνέλευση της 6ης Ιουλίου και μία απόφαση ενδέχεται να ληφθεί τον ερχόμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι ο όμιλος την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε σημαντικές απώλειες στα οικονομικά του αποτελέσματα για το διάστημα 2008/09.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι συζητείται το ενδεχόμενο αντικατάστασης της εφημερίδας με ένα εβδομαδιαίο περιοδικό, μάλιστα στην συνέλευση επεδείχθη και ένα πιλοτικό τεύχος αυτού του περιοδικού.

Λόγω της διαφωνίας πολλών στελεχών του ομίλου, «η διεύθυνση της GMG δέχθηκε να θέσει κατά μέρους τα σχέδιο για μία περίοδο περισυλλογής και εξεύρεσης μίας εναλλακτικής λύσης», τονίζει η Sunday Times, υπογραμμίζοντας πως τόσο η GMG, όσο και οι μέτοχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση.

Εξαιτίας της αντίθεσης που πρόβαλαν πολλά μέλη του ομίλου, «η διεύθυνση της GMG δέχθηκε να θέσει κατά μέρους τα σχέδιο για μία περίοδο περισυλλογής και εξεύρεσης μίας εναλλακτικής λύσης», τονίζει η Sunday Times, υπογραμμίζοντας πως τόσο η GMG, όσο και οι μέτοχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα Observer είναι η αρχαιότερη στον κόσμο, ενώ ο όμιλος GMG ανήκει στην φιλανθρωπική οργάνωση Scott. Ο Observer δημιουργήθηκε το 1791 κι έφθασε να πωλεί έως και 1,3 εκατ. φύλλα το 1979, όμως η κυκλοφορία του το περασμένο έτος είχε πέσει στα 420.000 φύλλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης