Αυστραλία: Οι εξειδικευμένοι μετανάστες συμβάλουν θετικά στην οικονομία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 13:39
Αυστραλία: Οι εξειδικευμένοι μετανάστες συμβάλουν θετικά στην οικονομία
Τα οφέλη που προσφέρουν οι μετανάστες στην οικονομία της Αυστραλίας υπογραμμίζει εσωτερική κυβερνητική μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η Ανάλυση Ανθρωπίνων Πόρων και Εσωτερικών Υποθέσεων μείωσε τις ανησυχίες σχετικά με την ανάγκη να περιορισθεί η μετανάστευση, δείχνοντας απεναντίας οτι οι νέες αφίξεις περισσότερο ωφέλησαν, παρά επιβράδυναν, την οικονομία της Αυστραλίας.

Ειδικότερα, η μελέτη κατέδειξε οτι οι εξειδικευμένοι μετανάστες συνέβαλαν δραστικά στην αύξηση του πλούτου της χώρας χωρίς να διάγουν οι ίδιοι πλούσιο βίο, και χωρίς να έχουν κλέψει τις δουλειές των ντόπιων.

Εκτιμάται επίσης οτι η εισροή μεταναστών στην Αυστραλία το διάστημα 2014-2015 θα αποφέρει 10 δισ. δολάρια Αυστραλίας (7,77 δισ. δολάρια ΗΠΑ) στον προϋπολογισμό της χώρας τις επόμενες πέντε δεκαετίες.

Οι συγγραφείς της μελέτης προειδοποιούν μάλιστα οτι εάν μειωθεί ο σημερινός ρυθμός άφιξης των μεταναστών, θα υπάρξουν "επιπτώσεις μεγάλης εμβέλειας" στην οικονομική ανάπτυξη και το βιοτικό επίπεδο στην Αυστραλία.

Η συγκεκριμένη μελέτη είδε το φως της δημοσιότητας σε μία χρονική στιγμή που κορυφώνεται η πολιτική συζήτηση για το τρέχον ετήσιο όριο εισόδου 190.000 μεταναστών. Στις αρχές του 2018 ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ ζήτησε να μειωθεί το όριο σε 110.000 μετανάστες ετησίως.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι μετανάστες ενισχύουν την τοπική οικονομία κατά 1% ετησίως, αυξάνοντας το συνολικό και το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Αυστραλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 13:39