Την ανιούσα παίρνει η τιμή της βενζίνης, λίγες ημέρες μάλιστα πριν από την πασχαλινή έξοδο, καθώς από σήμερα αυτή κυμαίνεται γύρω από τα 1,63 ευρώ το λίτρο στην Αττική, ένα νούμερο που εκτινάσσεται μέχρι και στο 1,80 σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Έτσι η χώρα μας, με χαμηλότερο βασικό μισθό και αγοραστική δύναμη των πολιτών, είναι από τις πρώτες στη σχετική λίστα με την υψηλή τιμή της βενζίνης, γεγονός που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά και όσους χρησιμοποιούν Ι.Χ. για τις μετακινήσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πιο υψηλή τιμή στη χώρα την έχουν οι Κυκλάδες, με 1,836 ευρώ το λίτρο, τα Δωδεκάνησα (1,743 ευρώ) και η Σάμος (1,717 ευρώ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, από το τέλος του 2018 μέχρι σήμερα, το κόστος της αμόλυβδης έχει αυξηθεί κατά 13 λεπτά το λίτρο και μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς το «ράλι» δεν πρόκειται να σταματήσει, αφού αναμένεται να αυξηθεί ακόμα αρκετά σεντς ανά λίτρο το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργος Ασμάτογλου εκτίμησε πως με τον ρυθμό που ακολουθούν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου η μέση τιμή της βενζίνης, πανελλαδικά, θα φτάσει τα 1,68-1,70 ευρώ το λίτρο, μέσα σε χρονικό διάστημα 40-45 ημερών.

Η ιδιαίτερα αυξημένη τιμή έγκειται αφενός στην υψηλή φορολογία της χώρας μας, καθώς σχεδόν το 1 ευρώ ανά λίτρο που πληρώνουμε είναι οι φόροι, και αφετέρου στις εξελίξεις στη διεθνή αγορά, αφού η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει τα 80 δολάρια το βαρέλι. 

Μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές των πρατηρίων ανά επικράτεια εδώ:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης