Δωρεάν bitcoins από... τεχνικό λάθος ιαπωνικού ανταλλακτηρίου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, 14:50
Δωρεάν bitcoins από... τεχνικό λάθος ιαπωνικού ανταλλακτηρίου
Ένα λάθος σε ιαπωνικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων έδωσε προσωρινά τη δυνατότητα σε επενδυτές να αγοράσουν bitcoin δωρεάν – αν και κανείς δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία αυτή.

Το Zaif, ένα ανταλλακτήριο καταχωρημένο στα μητρώα της κυβέρνησης, το οποίο διαχειρίζεται η Tech Bureau Corp με έδρα την Οζάκα, ανακοίνωσε χθες ότι ένα τεχνικό πρόβλημα έδωσε την περασμένη εβδομάδα για χρονικό διάστημα 20 λεπτών σε επτά πελάτες να αγοράσουν bitcoin με μηδενική αξία σε γεν.

Το ανταλλακτήριο ακύρωσε τις συναλλαγές αφού ανακάλυψε το λάθος, το οποίο συνέβη στις 16 Φεβρουαρίου, αν και ακόμα προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με έναν πελάτη που προσπάθησε να μεταφέρει bitcoins από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, δήλωσε εκπρόσωπος του Zaif στο Reuters.

Η διαχειρίστρια εταιρία είχε ήδη υποστεί ελέγχους μετά την κλοπή 530 εκατ. δολαρίων σε ψηφιακά νομίσματα από την Coincheck, με τις ρυθμιστικές αρχές να φοβούνται ότι τα συστήματά της κινδυνεύουν από κυβερνοεπιθέσεις.

Το τελευταίο πρόβλημα που προέκυψε φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το θέμα της ασφάλειας και των συστημάτων στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, τα οποία ήδη βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών μετά την κλοπή στην Coincheck.
Το συγκεκριμένο περιστατικό δημιούργησε επίσης ερωτήματα για το σύστημα εποπτείας που εφαρμόζει η Ιαπωνία για αυτά τα ανταλλακτήρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, 14:50