Ευρωζώνη: Επιστροφή στην ανάπτυξη για την επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάρτιο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, 11:42
Ευρωζώνη: Επιστροφή στην ανάπτυξη για την επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάρτιο

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη επέστρεψε σε ανάπτυξη τον προηγούμενο μήνα, υποστηριζόμενη από τη διεύρυνση-ρεκόρ του μεταποιητικού τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα και έδειξαν ότι ο τομέας υπηρεσιών ανταποκρίνεται στην πανδημία καλύτερα από ό,τι αναμενόταν.

Καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να καταπολεμήσει ένα τρίτο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού, οι κυβερνήσεις έχουν επιβάλει εκ νέου περιορισμούς στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, που μένουν κλειστές σε αρκετούς τομείς.

Όμως ο ΡΜΙ υπηρεσιών της IHS Markit σημείωσε άνοδο στις 49,6 μονάδες τον Μάρτιο από τις 45,7 μονάδες του Φεβρουαρίου, πολύ υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 48,8 μονάδες και λίγο κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο σύνθετος ΡΜΙ σημείωσε άνοδο στις 53,2 μονάδες από τις 48,8 μονάδες, έναντι των 52,5 μονάδων που είναι οι αρχικές εκτιμήσεις.

«Η οικονομία έχει ανταποκριθεί στα πρόσφατα lockdowns πολύ καλύτερα από ό,τι περίμεναν πολλοί, χάρη στην αναγέννηση της μεταποίησης και τις ενδείξεις ότι η κοινωνική απόσταση και οι περιορισμοί στην κινητικότητα έχουν πολύ μικρότερη επίπτωση στις δραστηριότητες του τομέα των υπηρεσιών σε σχέση με πέρυσι» ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, 12:21