Μ. Φουχς: Δεν αλλάζει οικονομική πολιτική η Γερμανία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 17:02
Μ. Φουχς: Δεν αλλάζει οικονομική πολιτική η Γερμανία
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, μπορεί να έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους Σοσιαλδημοκράτες, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψει να τεθούν τα δημοσιονομικά της χώρας σε κίνδυνο.

Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στο CNBC ο πρώην βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, Μίχαελ Φουχς, εκτιμώντας πως όσοι αναμένουν μεγάλη αλλαγή πλεύσης στη δημοσιονομική πολιτική της μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ θα διαψευστούν. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται την ώρα που ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς, ο οποίος πιθανότατα θα αναλάβει το υπουργείο, επισημαίνει την ανάγκη για απομάκρυνση από τη λιτότητα.

«Στη συμφωνία για τον κυβερνητικό συνασπισμό είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να υπάρξει νέο χρέος» τόνισε. Όπως τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια έτσι και τα επόμενα θα ακολουθήσουμε πολιτική ισοσκελισμένου προϋπολογισμού» πρόσθεσε, καταλήγοντας πως «είμαι απολύτως αισιόδοξος ότι δεν θα αλλάξουν πολλά».

Σημειώνεται ότι το 2017 η Γερμανία εμφάνισε το υψηλότερο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών στον κόσμο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ifo. Διεθνείς οργανισμοί, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν επανειλημμένα καλέσει τη χώρα να επενδύσει περισσότερα και να τονώσει την εσωτερική ζήτηση, για να αμβλύνει τα πλεονάσματά της.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 17:02