Συνεχίστηκε και σήμερα το ράλι στην αγορά των ομολόγων με χαμηλό όμως τζίρο. Έτσι νωρίς το απόγευμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 2,70% από 2,72% χθες.

Διορθωτικά κινήθηκε η απόδοση του 5ετούς ομολόγου στο 1,56% από 1,54% χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 15 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στο 25ετες ομόλογο με 6 εκατ. ευρώ, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς μειώθηκε στο 2,70% από 2,72% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,25% να διαμορφωθεί στο 2,95% από 2,96% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, καθώς το ευρώ διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στο 1,1234 δολ. από το επίπεδο των 1,1228 δολ. που άνοιξε η αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα κρίση στον Περσικό κόλπο και η άνοδος της τιμής του πετρελαίου ευνοούν το αμερικανικό νόμισμα.

Η ζήτηση για δολάρια συνήθως αυξάνεται σε περιόδους έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, το Ιράν ευθύνεται για την επίθεση εναντίον δύο πετρελαιοφόρων που προέρχονταν από τη Σαουδική Αραβία χθες σε περιοχή πλησίον των «στενών του Ορμούζ».

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,172%.

Στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,253%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,324% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1265 δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης