Στα τέλη του 2019 θα ξεκινήσει η παραγωγή του ηλεκτρικού Mini στο εργοστάσιο της Βρετανίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 15:40
Στα τέλη του 2019 θα ξεκινήσει η παραγωγή του ηλεκτρικού Mini στο εργοστάσιο της Βρετανίας

Η BMW θα ξεκινήσει την κατασκευή του νέου ηλεκτρικού οχήματος Mini στο βρετανικό της εργοστάσιο από τα τέλη του 2019, με τα πρώτα οχήματα να φθάνουν στους πελάτες από την άνοιξη της επόμενης χρονιάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το Mini Electric θα λανσάρει της νέα στρατηγική της εταιρίας σε ό,τι αφορά τα μοντέλα της «για πλήρως ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Όλιβερ Τσίπσε, ο επικεφαλής παραγωγής της εταιρίας, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές, είναι το φαβορί για να γίνει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της BMW.

«Έως το 2023, δύο χρόνια μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, θα έχουμε 25 ηλεκτροδοτούμενα μοντέλα στην αγορά. Πάνω από τα μισά εξ αυτών θα είναι πλήρως ηλεκτρικά», δήλωσε.

Η παραγωγή για το νέο Mini θα μπορούσε να βγει περίπου την ίδια εποχή με ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία, μια εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει στην πιθανή επιβολή δασμών, σε πρόσθετη γραφειοκρατία και προβλήματα στην παραγωγή.

Η BMW κατασκεύασε περίπου 230.000 οχήματα στο εργοστάσιο της στη νότια Αγγλία πέρυσι, αντιστοιχώντας στο 15% της συνολικής παραγωγής αυτοκινήτων στη Βρετανία.

Η εταιρία έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι θα μπορούσε να μεταφέρει μέρος της παραγωγής κινητήρων και οχημάτων εκτός Βρετανίας εάν υπάρξει ένα άτακτο Brexit, μια επιλογή που δεν έχουν αποκλείσει ούτε ο Μπόρις Τζόνσον ούτε ο Τζέρεμι Χαντ --οι δύο υποψήφιοι διάδοχοι της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 15:41