Βουλγαρία: Επενδύσεις άνω των 200 εκατ. λέβα στην αυτοκινητοβιομηχανία

Βουλγαρία: Επενδύσεις άνω των 200 εκατ. λέβα στην αυτοκινητοβιομηχανία

Επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 200 εκατομμυρίων λέβα έγιναν στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Βουλγαρίας το 2018, δημιουργώντας 3.200 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα, ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομίας Λίλια Ιβάνοβα, από το βήμα της έναρξης των εργασιών συνεδρίου αφιερωμένου στην ιταλική "παρουσία" στον τομέα του σχεδιασμού αυτοκινήτων, που έγινε στη Σόφια.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, βασικός προσκεκλημένος του συνεδρίου ήταν ο μηχανικός Πάολο Πινινφαρίνα (Paolo Pininfarina), πρόεδρος της εταιρείας Pininfarina AD, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στον παγκόσμιο σχεδιασμό αυτοκινήτων. Ο κ. Πινινφαρίνα παρουσίασε τα επιτεύγματα και τις τελευταίες τάσεις στον σχεδιασμό αυτοκινήτων.

Η κ. Ιβάνοβα τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βουλγαρία ήταν εξαιρετικά θετική και δυναμική, με αποτέλεσμα η χώρα να έχει καταστεί ελκυστικός επενδυτικός προορισμός στον συγκεκριμένο κλάδο.

Πρόσθεσε ότι, υπάρχουν ήδη στη χώρα 220 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο με περισσότερα από 50.000 άτομα να κατασκευάζουν εξαρτήματα για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο.

Εξέφρασε την ελπίδα η θετική τάση να συνεχιστεί και στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, δεδομένου -όπως είπε- ότι σε εξέλιξη είναι οκτώ νέα σχέδια δυνητικών επενδυτών και αναφέρθηκε στις πολύ καλές οικονομικές σχέσεις της Βουλγαρίας με την Ιταλία.

Η κ. Ιβάνοβα τόνισε ότι η Ιταλία είναι ένας από κορυφαίους εμπορικούς εταίρους της Βουλγαρίας. «Περίπου πέντε δισεκατομμύρια ευρώ είναι το εμπόριο (η αξία του διμερούς εμπορίου) μεταξύ των δύο χωρών το 2018, εξέλιξη που τοποθετεί την Ιταλία στη δεύτερη θέση μεταξύ των βασικών οικονομικών εταίρων μας για το προηγούμενο έτος» σημείωσε.

(1 ευρώ=1,9558 λέβα).

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, 14:53