Οι αγορές επιστρέφουν σε κανονικές συνθήκες συναλλαγών μετά τις αργίες του Πάσχα των καθολικών και η κίνηση των τιμών δείχνει πιθανή άνοδο των νομισμάτων έναντι του δολαρίου. Το ευρώ έχει βρει στήριξη γύρω από το 1,3000 και η πρόσφατη υποχώρηση του νομίσματος συνάντησε εμπόδια στο ίδιο ψυχολογικό επίπεδο.

Αν και το βασικό σενάριο είναι πτωτικό για το ενιαίο νόμισμα, στην παρούσα φάση οι αναλυτές δεν θα απέρριπταν την πιθανότητα να ανακάμψει προς την περιοχή του 1,3200-1,3300, όπου και μπορεί να διαμορφώσει χαμηλότερη κορυφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από θεμελιώδη άποψη, ο πρόσφατος γύρος μικρών απωλειών στο δολάριο οφείλεται, σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM, στην απογοητευτική ανακοίνωση των αμερικανικών θέσεων απασχόλησης της περασμένης Παρασκευής, η οποία ενίσχυσε το ενδεχόμενο πρόσθετης στήριξης από τη Fed. Παρ’ όλα αυτά, η αντίδραση των αγορών στην ανακοίνωση δεν είναι αξιόπιστη, δεδομένου ότι συνέπεσε με την εορταστική περίοδο και επομένως η επίδρασή της εκτιμάται ότι θα ξεδιπλωθεί στη σημερινή συνεδρίαση. Τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία εμπορικού ισοζυγίου στην Κίνα βοήθησαν στη στήριξη του επενδυτικού συναισθήματος.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας, όπως αναμενόταν, διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική. Οι επενδυτές αναμένουν την πιο ενδιαφέρουσα συνεδρίαση της BoJ στο τέλος του μήνα, η οποία προηγείται της συνεδρίασης της Fed. Συνεχίζουν να παρατηρούν την ισοτιμία EUR/CHF, καθώς το ζεύγος δεν έχει καταφέρει να «χτίσει» ανοδικό momentum, έχοντας πριν από λίγες ημέρες δοκιμάσει το όριο σύνδεσης του 1,2000.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης