Η Ε.Ε. πρέπει να χαλαρώσει τη δημοσιονομική πολιτική και να προετοιμάσει το έδαφος για μελλοντικές αναδιαρθρώσεις χρέους για να αποτρέψει ένα νέο γύρο κρίσης, συστήνει το ερευνητικό ίδρυμα Bruegel στη νέα ηγεσία της Ε.Ε., όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη και την υπόλοιπη Ε.Ε. πρέπει να κινηθεί προς τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που είναι λίγο κάτω από το 2%, γράφουν στις συστάσεις τους ο Διευθυντής του Bruegel κ. Γκούντραμ Βολφ και ο υψηλόβαθμος εταίρος του κ. Ζολτ Νταρβάς, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν μπορούν να βασισθούν ότι η ΕΚΤ θα κάνει όλη τη δουλειά για την αποκατάσταση των επιπέδων των τιμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρέπει να δηλώσετε ρητά αυτή την ανάγκη και να στηρίξετε μία επεκτατική κατεύθυνση πολιτικής. Θα πρέπει επίσης να τονίσετε στους υπουργούς Οικονομικών ότι η νομισματική πολιτική από μόνη της θα καθυστερήσει πάρα πολύ για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2% και, για τον λόγο αυτό, οι δημοσιονομικές και εισοδηματικές πολιτικές πρέπει επίσης να παίξουν μείζονα ρόλο στη διαδικασία αυτή», αναφέρουν οι δύο άντρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης