«Δεν βλέπει» νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τονίζει ότι το Βερολίνο στηρίζει, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διμερές επίπεδο, την Ελλάδα. Χαρακτηρίζει δε τις μεταρρυθμίσεις δύσκολες, αλλά αναπόφευκτες.

Σε συνέντευξή της στις εφημερίδες «Maerkische Oderzeitung» και στην «Suedwest Presse», η κ. Μέρκελ ερωτάται εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο «κούρεμα» του χρέους της, για να απαντήσει: «Δεν το βλέπω. Στηρίζουμε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και με δικές μας, γερμανικές, πρωτοβουλίες και συνοδεύουμε τη δύσκολη διαδικασία ανοικοδόμησης της Ελλάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνει ακόμα ότι η υπέρβαση της κρίσης στην Ευρωζώνη, η οποία δημιουργήθηκε λόγω λανθασμένης συμπεριφοράς πολλών χρόνων, είναι μία διαρκούσα διαδικασία βήμα προς βήμα και αναφέρει ότι «έχουμε καλύψει ήδη ένα σημαντικό κομμάτι και έχουμε καταφέρει να επιστρέψει η εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στο ευρώ».

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «οι χώρες με χαμηλή ανταγωνιστικότητα πρέπει να περάσουν ένα δύσκολο διάστημα με τις αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές προσαρμογές» και αναγνωρίζει ότι αυτό συνεπάγεται δυσάρεστες συνέπειες και για τους Γερμανούς εξαγωγείς.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης