Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν εκατοντάδες φορολογούμενοι, προσθέτοντας τον οβολό τους στον κρατικό κορβανά εν μέσω νέων διαπραγματεύσεων της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο αλλά και αποκρατικοποιήσεις ή μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και στην Υγεία.

Εκτιμάται πως περίπου 2,45 εκατ. φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν πρόσθετους φόρους 3,5 δισ. ευρώ, με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στα 1.433 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα έληξε η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Μόνο χθες περίπου 200.000 φορολογούμενοι υπέβαλαν το Ε1 μέσω του TΑΧΙSnet. Αρχικά η προθεσμία ήταν μέχρι τις 30 Ιουνίου, ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση δύο εβδομάδων.

Όσοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ, ενώ σε δύσκολη θέση θα βρεθούν όσοι φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων, καθώς θα καταβάλουν έξτρα φόρο έως 2.100 ευρώ, αφού δεν τους αναγνωρίζονται οι αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών, και δεν μπορούν να κατοχυρώσουν την έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ που ισχύει για τη συγκεκριμένη κλίμακα.

Κι όλα αυτά ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες -οι οποίοι διέμεναν σε ιδιόκτητη, μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη κατοικία και έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο- θα φορολογηθούν με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ λόγω… τεκμηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης