Εξαιρετικές οι προοπτικές του αεροδρομίου «Μακεδονία» σύμφωνα με τη Ryanair

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 08:31
Εξαιρετικές οι προοπτικές του αεροδρομίου «Μακεδονία» σύμφωνα με τη Ryanair
Για τις εξαιρετικές προοπτικές του αεροδρομίου «Μακεδονία» που αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, αλλά και για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι αεροπορικές εταιρείες από τα μέσα του Φεβρουαρίου του 2017 και για τρεις μήνες λόγω τεχνικών εργασιών, μίλησαν οι εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, στο πλαίσιο παρουσίασης του θερινού προγράμματος.

Όπως ανακοίνωσε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας David O'Brien, στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για το καλοκαίρι (2017) προστίθενται τέσσερα νέα δρομολόγια, μαζί με αυτό του Βερολίνου που έχει ξεκινήσει πρόσφατα.

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» αναμένεται να σημειώσει αύξηση στον αριθμό πτήσεων της τάξεως του 14%, ενώ η Αθήνα μόλις 1% λόγω του υψηλού κόστους αεροδρομίου.

Ωστόσο, ο κ. O'Brien εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις εργασίες σε συγκεκριμένους διαδρόμους προσαπογείωσης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις πτήσεις στις αρχές του επόμενου έτους και τόνισε ότι η Ryanair κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για τη διευθέτηση του ζητήματος, την οποία μάλιστα μπορεί εν μέρει να χρηματοδοτήσει, αλλά δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την κυβέρνηση.

Την ανάγκη να βρεθεί μια λύση τόνισε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος παραβρέθηκε στην παρουσίαση, με σκοπό -όπως είπε- να στηρίξει αυτήν την επιχειρηματική προσπάθεια, που μόνο καλό έκανε στην πόλη.

Τα νέα δρομολόγια που θα αφορούν στο θερινό πρόγραμμα έχουν προορισμό το Αμβούργο, το Γκόθενμπεργκ, την Κοπεγχάγη και το Ντόρτμουντ, με αυτό του Βερολίνου να συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η Ryanair συμβάλλει στη διακίνηση 1,9 εκατ. επιβατών ανά έτος και στη στήριξη 1.400 παράπλευρων θέσεων εργασίας στη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 08:44