Την έναρξη λειτουργίας του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοίνωσε από χθες, Τρίτη, η ΔΕΗ.

Ο Διαχειριστής είναι 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ, που δημιουργήθηκε μετά την απόσχιση του κλάδου διανομής σε εφαρμογή της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ώστε να διασφαλίζεται η αξιόπιστη, αποδοτική και ασφαλής λειτουργία του, καθώς και η μακροπρόθεσμη ικανότητά του να ανταποκρίνεται σε εύλογες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη μέριμνα για το περιβάλλον και την ενεργειακή αποδοτικότητα. Η νέα εταιρεία διασφαλίζει κατά τον πλέον οικονομικό, διαφανή, άμεσο και αμερόληπτο τρόπο την πρόσβαση των χρηστών (δηλαδή των παραγωγών, των προμηθευτών και των καταναλωτών) στο Δίκτυο Διανομής, προκειμένου να ασκούν τις δραστηριότητές τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΔΕΗ.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης