Ανέκαμψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά τα αποτελέσματα της UniCredit, αν και αντέδρασαν αρνητικά στις επιδόσεις της γερμανικής Commerzbank.

Η μετοχή της UniCredit, της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας βάσει ενεργητικού, σημείωσε άνοδο 2,2% καθώς τα κέρδη δεύτερου τριμήνου μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο. Ο ιταλικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,6%, υπεραποδίδοντας έναντι του πανευρωπαϊκού STOXX 600 που ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της Commerzbank υποχώρησε, ωστόσο, κατά 3,5% καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν αρνητικά στα χαμηλότερα των αναμενόμενων κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας και στην πρόβλεψη της γερμανικής τράπεζας για χαμηλότερα έσοδα από εταιρικούς πελάτες το 2018.

Η δανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pandora κατέγραψε βουτιά 18% αφού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για την κερδοφορία και το περιθώριο κέρδους της για τη φετινή χρήση, μεγέθη που κατέγραψαν και τα δύο μείωση κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Schaeffler σημείωσε άλμα 5,9% αφού η εταιρία κατασκευής εξαρτημάτων για αυτοκίνητα αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη για τις πωλήσεις της βιομηχανικής της μονάδας. Το γεγονός αυτό βοήθησε τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να σημειώσει άνοδο 1%. Ο γερμανικός δείκτης DAX επίσης ενισχύθηκε κατά 0,6% χάρη στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της μεγαλύτερης στην Ευρώπη εταιρίας διαδικτυακής πώλησης ενδυμάτων, της Zalando, σημείωσε πτώση 6,9%, αφού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη της φέτος, ύστερα από την ανακοίνωση χαμηλότερων των αναμενόμενων οικονομικών αποτελεσμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης