To δολάριο συνεχίζει να ενισχύεται έναντι των βασικότερων νομισμάτων σήμερα, εν αναμονή της ανακοίνωσης για τη μεταβολή των θέσεων απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Η άνοδος του δολαρίου ξεκίνησε μετά τα πρακτικά που ανακοίνωσε χθες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) για τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, με πολλούς αξιωματούχους να μιλούν για απόσυρση της στήριξης έως το τέλος του 2013, νωρίτερα από τις προσδοκίες της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει να διατηρήσει το επίπεδο του 1,3000, αν και κινείται γύρω από αυτό μετά και από μια σειρά ανακοινώσεων στην Ευρωζώνη. Ο δείκτης PMI υπηρεσιών έδειξε τη δεύτερη καλύτερη μέτρηση σε διάστημα ενός έτους, αν και παραμένει κάτω από το επίπεδο του 50 (συρρίκνωση / ανάπτυξη). Θετικό ήταν το μήνυμα από τις πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία με άνοδο 1,2%, πάνω από την εκτίμηση για 0,9%.

Η εκτίμηση πληθωρισμού στην Ευρωζώνη παρέμεινε στο 2,2% τον Δεκέμβριο, ενώ στη Βρετανία ο δείκτης PMI υπηρεσιών απογοήτευσε αναλυτές και επενδυτές.

Η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του αμερικανικού νομίσματος βρίσκεται σε πτωτική πορεία και διαπραγματεύεται λίγο πάνω από το 1,6000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης