Συντονισμένη δράση στις πλάτες του Ο.Γ.Α. είχαν αναλάβει ασφαλισμένοι, τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία που εκμεταλλεύονταν τα «προνόμια» του κοινωνικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο διοικητής του Ο.Γ.Α., Παναγιώτης Πέτρουλας, μιλώντας το πρωί στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA, ελεγκτές του ασφαλιστικού φορέα διαπίστωσαν ότι πολλά ξενοδοχεία που -υποτίθεται- ότι θα φιλοξενούσαν ασφαλισμένους για το Πάσχα, μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, είτε ήταν κλειστά είτε είχαν διακόψει τη λειτουργία τους. Αυτό, φυσικά, δεν εμπόδισε τους ξενοδόχους να στείλουν τα δελτία κοινωνικού τουρισμού του Ο.Γ.Α. για την πληρωμή τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι 25 ξενοδοχεία από τα 30 που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αν και είχαν διακόψει τη λειτουργία τους, εμφανίζονταν να λειτουργούν κανονικά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του κ. Πέτρουλα, η απάτη δεν σταματά εκεί, καθώς διαπιστώθηκε ότι κάποιοι ασφαλισμένοι έκαναν συμφωνίες με ταξιδιωτικά γραφεία, είτε πουλώντας τα δελτία τους σε αυτά είτε ανταλλάσσοντάς τα με… διακοπές σε χώρες του εξωτερικού! Στην πρώτη περίπτωση, τα πρακτορεία παραχωρούσαν τα κουπόνια στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, τα οποία εμφανίζονταν πλασματικά να φιλοξενούν ασφαλισμένους.

Ο κ. Πέτρουλας δήλωσε ότι ο Οργανισμός θα κινηθεί και δικαστικά για τις περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί. Οι φάκελοι των υποθέσεων θα σταλούν στον εισαγγελέα, ενώ θα αναζητηθούν και διοικητικές κυρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο διοικητής του Ο.Γ.Α. αποκάλυψε ότι 6.000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν να απογραφούν (προφανώς δεν υπάρχουν και κάποιοι άλλοι καρπώνονταν παράνομα τις συντάξεις τους), ενώ άφαντοι είναι και 3.000 φερόμενοι ως πολύτεκνοι που ελάμβαναν το αντίστοιχο επίδομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης