Η λύση, για να εξακολουθήσει να είναι αξιόχρεη (solvent) η Ελλάδα, βρίσκεται στη μεγάλη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματός της – αντίστοιχα με αυτή που έκανε το Βέλγιο τη δεκαετία του ΄90 – και στη βούληση των πιστωτών της να ανανεώσουν τα ελληνικά ομόλογα στη λήξη τους, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Το Βέλγιο είναι ένα σημαντικό παράδειγμα» για να δείξει στην Ελλάδα τι είναι «εφικτό και πραγματοποιήσιμο», όσον αφορά στους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, και «η πρωτοβουλία της Βιέννης μάς έδωσε κυρίως θετικά μαθήματα» είπε ο Επίτροπος, προσθέτοντας ότι «η βασική ιδέα είναι να διατηρήσουν οι τράπεζες την έκθεσή τους σε εθελοντική βάση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να ζει πέρα από τις δυνατότητές της» επεσήμανε ο κ. Ρεν σε άλλο σημείο της συνέντευξης. «Αυτό είναι ένα πραγματικό τεστ αξιοπιστίας, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση» συνέχισε, προσθέτοντας: «Θέλουμε όλοι να κάνουν αυτό που τους αντιστοιχεί».

Ο επίτροπος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρχουν κοινά συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. του τριμηνιαίου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας. «Βλέπουμε την κατάσταση της Ελλάδας σε συμφωνία, σε γενικές γραμμές, με το Δ.Ν.Τ.» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης