Η ώρα της αλήθειας για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και πολύ περισσότερο για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έφτασε καθώς ανακοινώνονται τα αποτελέσματα από τα αποκαλούμενα τεστ αντοχής των τραπεζών.

Οι έξι ελληνικές τράπεζες που περνούν τη δοκιμασία των τεστ αντοχής είναι η Εθνική, η Eurobank, η Alpha, η Τράπεζα Πειραιώς, το ΤΤ και η ATEBank.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως λίγες ώρες πριν τη δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων κρίσιμων αποτελεσμάτων για περίπου 90  τράπεζες της Γηραιάς Ηπείρου οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές προχώρησαν στην σκλήρυνση των κριτηρίων για τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters Έλληνας τραπεζίτης φέρεται να δήλωσε ότι «ενημερωθήκαμε πως οι παράμετροι άλλαξαν και έγιναν πιο περιοριστικοί».

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος μία από τις αλλαγές αφορά τα επίπεδα των προβλέψεων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι τράπεζες για να αντισταθμίσουν τις ζημιές από χορηγήσεις, που προβλέπονται στα stress tests.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα «τεστ αντοχής» αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σήμερα στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) στο Λονδίνο από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας (CEBS).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης