Η κεντρική τράπεζα της Ισπανίας έδωσε σήμερα το πράσινο φως στα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης που κατέθεσαν οι τράπεζες της χώρας στο πλαίσιο της συμμόρφωσης τους με τους πιο αυστηρούς κανονισμούς κεφαλαιακής επάρκειας που έχει θεσπίσει η ισπανική κυβέρνηση.

Η Τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι οι εμπορικές τράπεζες της χώρας την ενημέρωσαν ότι υπάρχει η ανάγκη για νέες προβλέψεις συνολικού ύψους 29,08 δισ. ευρώ (38 δισ. δολ.) ενώ θα χρειαστούν 15,57 δισ. ευρώ σε πρωτογενές (core) κεφάλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να βρουν τα νέα κεφάλαια από τα κέρδη τους και από άλλες ενέργειες όπως η έκδοση νέων μετοχών. Έχει επίσης ανακοινώσει κίνητρα για την εξαγορά των πιο αδύναμων τραπεζών από πιο ισχυρά ιδρύματα ώστε να περιορίσει την ανάγκη νέων κεφαλαιακών ενισχύσεων από το κράτος.

Η Τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι 11 τράπεζες εξετάζουν ή βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις σε συνολικά πέντε συμφωνίες για συγχωνεύσεις. Η κεντρική τράπεζα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα τραπεζικά ιδρύματα.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης