Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στην κατάταξη των κορυφαίων πέντε ξένων επενδυτών στη Ρουμανία, με το μεγαλύτερο απόθεμα άμεσων ξένων επενδύσεων, σύμφωνα με στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου 2009, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Ελλάδα κατέχει ποσοστό 6,6% αποθέματος ΑΞΕ, ενώ την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ολλανδία με 21,8% και ακολουθούν η Αυστρία με 18,1%, η Γερμανία με 13,4% και η Γαλλία με 8,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής (κεντρικής) Τράπεζας της Ρουμανίας, πέρυσι, οι καθαρές εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα διαμορφώθηκαν στο ποσό των 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το απόθεμα των ΑΞΕ την 31η Δεκεμβρίου 2009 διαμορφώθηκε σε 49,9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 35,6 δισ. ευρώ (71,2% επί του συνόλου) αφορούσαν σε επανεπένδυση κερδών.

Η μεταποιητική βιομηχανία συγκέντρωσε το μεγαλύτερο όγκο των άμεσων ξένων επενδύσεων (31,1% επί του συνόλου). Σ’ αυτή την κατηγορία η βιομηχανία πετρελαϊκών, χημικών, ελαστικών και πλαστικών προϊόντων κατέλαβε το 6,3% του συνόλου, η μεταλλουργία το 5,2%, η βιομηχανία τροφίμων, ποτών και η βιομηχανία καπνού το 4,1% και η τσιμεντοβιομηχανία το 3,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης