Ξεκινάνε εντατικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις Δ.Ο.Υ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 20:55
Ξεκινάνε εντατικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις Δ.Ο.Υ

Εντατικούς φορολογικούς ελέγχους ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις εντολές που έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς σε σύσκεψη που είχε με τους προϊσταμένους των 27 μεγαλύτερων εφοριών της χώρας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών οι έλεγχοι θα αφορούν την αγορά, το φόρο εισοδήματος, το ΦΠΑ αλλά και τις δηλώσεις Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας όπου διαπιστώθηκε από διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ότι δεκατέσσερις χιλιάδες μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, με ακίνητη περιουσία ο καθένας πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, δεν είχαν υποβάλει σχετική δήλωση ΦΜΑΠ για το έτος 2007.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν στους διευθυντές των εφοριών μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν δηλώσει και τα τελευταία εκκαθαριστικά για την περαίωση προκειμένου να ξεκινήσουν αμέσως μετά οι έλεγχοι για τις επιχειρήσεις που δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια επικινδυνότητας φορολογικών παραβάσεων.

Επίσης, ξεκινούν έλεγχοι για τις επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν ΦΠΑ τον Νοέμβριο και τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας. Μέχρι τις 27 Ιανουαρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει στις εφορίες συγκεκριμένα στοιχεία από διασταυρώσεις της που θα αφορούν σε κατηγορίες φορολογουμένων και επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει ανακριβή στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις προκειμένου να ξεκινήσουν έλεγχοι

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 20:55