Λίφτινγκ στο «Makedonia Palace» του Σαββίδη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 16:46
Λίφτινγκ στο «Makedonia Palace» του Σαββίδη
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου ανακαίνισης του εσωτερικού του ιστορικού ξενοδοχείου «Makedonia Palace» στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διαθέτει πλέον τρεις ανακαινισμένους ορόφους και συγκεκριμένα τον έκτο, έβδομο και όγδοο.

Η δεύτερη και τελική φάση του προγράμματος ανακαίνισης, το οποίο τιτλοφορείται REMAKE, θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο (έως τότε δεν θα γίνουν άλλες εργασίες), ενώ το σύνολο του πρότζεκτ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017.

Το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά έως το τέλος του 2016, οπότε και θα κλείσει επί τετράμηνο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις και στους κοινόχρηστους χώρους.Η επένδυση για το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να ξεπεράσει τα 12,4 εκατ. ευρώ, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν υλοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, στον χώρο της ανακαίνισης ξενοδοχείου. Το επενδυτικό πρόγραμμα, με το οποίο αλλάζει ριζικά το εσωτερικό τής ξενοδοχειακής μονάδας, υλοποιεί ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ανέλαβε προ ετών το ξενοδοχείο με μακροχρόνια μίσθωση από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ (με την υποχρέωση να επενδύσει το ποσόν των 5 εκατ. ευρώ για την ανακαίνισή του).

Πρόκειται για την πρώτη ριζική αναμόρφωση του ξενοδοχείου που σχεδίασε το περίφημο αρχιτεκτονικό γραφείο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη στα 44 χρόνια λειτουργίας του (η πρώτη οικοδομική άδεια είχε εκδοθεί το 1966 και τα εγκαίνια έγιναν το 1972). Η επένδυση που θα απαιτήσει η ριζική ανακαίνιση, εκτιμάται ότι θα αποσβεστεί εντός επταετίας, όπως είχε γνωστοποιηθεί στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του.

Η δεύτερη φάση του έργου, η οποία όπως προαναφέρθηκε θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, θα περιλαμβάνει την ανακαίνιση των ορόφων που απομένουν (από τον πρώτο έως τον πέμπτο), των υπόλοιπων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, καθώς επίσης και όλων των εξωτερικών όψεων του ξενοδοχείου.

Διαβάστε επίσης:


Επένδυση 12,5 εκατ. ευρώ στο «Μακεδονία Παλλάς», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016, 13:37

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 16:57