Της Άντζελας Πεΐτση

Ιδιαίτερα φιλόδοξο είναι το σχέδιο της πρώτης ριζικής ανακαίνισης που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σεβασμό στον μισό αιώνα ιστορίας του εμβληματικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης και κυρίως στην αρχιτεκτονική του κτηρίου, ξεκίνησαν οι εργασίες αλλαγής των εσωτερικών χώρων και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2017.

Η συνολική επένδυση αγγίζει τα 12,5 εκατ. ευρώ με το ποσό να είναι ήδη εξασφαλισμένο από ίδιους πόρους του Ιβάν Σαββίδη, από δάνεια και από επιχορήγηση της Ε.Ε.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και αφορά στον τουριστικό κλάδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παραπάνω τονίστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία έγινε αναλυτική παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους ορόφους 6 και 8 του ξενοδοχείου, όπου ήδη έχουν γίνει οι πρώτες εργασίες ανακαίνισης για τις νέες σουίτες του ξενοδοχείου.

Στην παρουσίαση του νέου φιλόδοξου σχεδίου ανακαίνισης του Μakedonia Palace αναφέρθηκε διεξοδικά η managing director, Μαρία Γκοντσαρόβα, ο διευθυντής του ξενοδοχείου, Περικλής Βογιατζής και η συντονίστρια της τεχνικής ομάδας του έργου, Μαρία Δέδα.



Τα σημαντικότερα σημεία του REMAKE Project

Η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 12.400.000€, καθιστώντας το έργο αυτό ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανακαίνισης ξενοδοχείου που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην Θεσσαλονίκη.

Στρατηγικοί στόχοι της επένδυσης

Τοποθέτηση ξενοδοχείου

Ο στόχος της επένδυσης είναι να μετατρέψει το MAKEDONIA PALACE σε σημείο αναφοράς στον τομέα του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης.
Οι χώροι διαμονής, οι συνεδριακοί χώροι και οι εγκαταστάσεις αναψυχής του ξενοδοχείου θα ανακατασκευαστούν πλήρως, δημιουργώντας ένα ξενοδοχείο πολλαπλών εμπειριών (multi-experience hotel) που δίνουν αίγλη στη θέση και στην κληρονομιά του, και θα εξυπηρετεί ιδανικά όλα τα είδη των τουριστικών προϊόντων. Το MAKEDONIA PALACE δεν θα αλλάξει τον χαρακτήρα του. Θα κάνει ένα REMAKE στις εγκαταστάσεις του, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει εξαιρετικές ξενοδοχειακές υπηρεσίες σε όλους τους επισκέπτες.

Απλά επεκτείνει κι άλλο το εύρος των δραστηριοτήτων του εκτός ελληνικών συνόρων, μετατρέποντάς το σε ένα πιο International Hotel (Παγκόσμιο Ξενοδοχείο).

Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης όχι μόνο διατηρείται το σύνολο των σημερινών θέσεων εργασίας που είναι κάτι παραπάνω από 210, αλλά εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 70 επιπλέον θέσεις εργασίας που θα στελεχώσουν τις πρόσθετες εγκαταστάσεις (Spa, εστιατόρια και μπαρ).

Εξελιγμένο πελατολόγιο

Το νέο MAKEDONIA PALACE θα είναι το πρωτοποριακό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης που θα επιδιώξει ανώτερο επίπεδο και πιο εξελιγμένο πελατολόγιο. Διεθνής ταξιδιωτικός savvy με υψηλή αγοραστική δύναμη και φιλοσοφία «διάλειμμα στην πόλη» είναι ο πελάτης-στόχος.

Το MAKEDONIA PALACE, που θα απευθύνεται σε πιο ώριμους ταξιδιώτες που αναζητούν τους σύγχρονους προορισμούς σε πόλεις που προσφέρουν πολιτιστικό ενδιαφέρον, έχουν γαστρονομική κουλτούρα και νυχτερινή ζωή και απαιτούν υψηλής ποιότητας διαμονής.

Επιδιωκόμενα αποτελέσματα

Το αναβαθμισμένο ξενοδοχείο θα βρίσκεται πλέον σε πλεονεκτικότερη θέση για να διεκδικήσει υψηλότερο επίπεδο πελατών τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών, καταλυμάτων όσο και σε συνεδριακούς χώρους. Το νέο MAKEDONIA PALACE θα αποτελεί μια ισχυρή ανταγωνιστική πρόταση για το International Travel Account από την εγχώρια και τις Βαλκανικές αγορές, τις δυτικοευρωπαϊκές αγορές, τη ρωσική, τις ΗΠΑ και, φυσικά, την αναδυόμενη κινεζική και τις αγορές της Μέσης Ανατολής. Όλες αυτές οι νέες αγορές χαρακτηρίζονται από σημαντικά αυξανόμενη αγοραστική δύναμη και αποτελούν σήμερα όλο και περισσότερο σημεία ενδιαφέροντος για την Βόρεια Ελλάδα.

Το MAKEDONIA PALACE, μέσω της αναβάθμισης της συνολικότερης προσφερόμενης εμπειρίας, θα προσελκύσει νέα κοινά που έως σήμερα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει λόγω των υψηλών ποιοτικών κριτηρίων τους, ενισχύοντας σημαντικά την κερδοφορία του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης