Η άνοδος του ευρώ εξασθένησε, ενώ η τρέχουσα εβδομάδα ήταν μία εβδομάδα σταθεροποίησης στις αγορές. Το EURUSD παραμένει η βασική ισοτιμία που δίνει κατεύθυνση στις υπόλοιπες αγορές και τα κρισιμότερα επίπεδα παραμένουν το 1,3235 και το 1,3025.

Μία διάσπαση του 1,3235 προς τα πάνω, ανοίγει το δρόμο για την επόμενη ανοδική επέκταση προς τον ΚΜΟ 100 ημερών στο 1,3350, ενώ ένα κλείσιμο κάτω από το 1,3025 θα μπορούσε να σημάνει τη διαμόρφωση μεσοπρόθεσμης χαμηλότερης κορυφής πριν από μια πτωτική κίνηση της ισοτιμίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετοί είναι οι παράγοντες που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν ένα νέο κύμα μεταβλητότητας. Οι συνεχιζόμενες συνομιλίες για το ελληνικό PSI βρίσκονται στο προσκήνιο και μία επίσημη συμφωνία θα μπορούσε να ενθαρρύνει νέα άνοδο του ευρώ πάνω από την αντίσταση του 1,3235.

Αντίθετα, ένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να φέρει εγγύτερα μια ελληνική χρεοκοπία, ανοίγοντας το δρόμο των ρευστοποιήσεων στις επενδύσεις ρίσκου εις βάρος του ευρώ.

Σημαντικός καταλύτης σήμερα, σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM, είναι και η ανακοίνωση των θέσεων απασχόλησης NFP στις ΗΠΑ. Σε γενικές γραμμές τα οικονομικά στοιχεία στην Αμερική έχουν σταθεροποιηθεί και επομένως, μία ενδεχόμενη μέτρηση εκτός των προσδοκιών θα μπορούσε να προκαλέσει μεταβλητότητα και διάσπαση των παραπάνω επιπέδων του ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Διαβάστε επίσης: Οριακή άνοδος για το ευρώ
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012, 11:03

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης