Εντός των επόμενων 48 ωρών αναμένεται να παράσχει η Φινλανδία υποστήριξη στον εξωτερικό δανεισμό της Πορτογαλίας στην Ε.Ε. ανέφερε κυβερνητική πηγή στο Ελσίνκι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πηγή επεσήμανε ότι, παρά τον ευρωσκεπτικισμό των «Αληθινών Φινλανδών»- του τρίτου ισχυρότερου κόμματος στο Νέο Κοινοβούλιο- τα κόμματα που υποστηρίζουν τον εξωτερικό δανεισμό είναι σε θέση να αποσπάσουν την εξουσιοδότηση από τη λεγόμενη «Μεγάλη Επιτροπή», την κοινοβουλευτική επιτροπή που αποφασίζει για τις σχέσεις με την Ε.Ε., η οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορούν να το κάνουν» ανέφερε η ίδια πηγή, που εξήγησε ότι «η απόφαση της Μεγάλης Επιτροπής δίνει εξουσιοδότηση στον υπουργό των Οικονομικών να πει το ”ναι” στη διάσωση της Πορτογαλίας, με ένα ”πακέτο” 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το αντάλλαγμα δομικής μορφής μεταρρυθμίσεων στην οικονομία της».

Η Φινλανδία είναι η μόνη από τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. που χρειάζεται το Κοινοβούλιό της να εγκρίνει τον μηχανισμό εξωτερικού δανεισμού της Πορτογαλίας.

Στο μεταξύ, παρατείνονται οι διαβουλεύσεις για να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Φινλανδίας, έπειτα από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης