Ουρές στις τράπεζες για τις ρυθμίσεις των οφειλών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, 20:58
Ουρές στις τράπεζες για τις ρυθμίσεις των οφειλών
Αυξημένο ενδιαφέρον για ένταξη στις ρυθμίσεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, όπως προκύπτει από το σημαντικό αριθμό δανειοληπτών που έχουν ζητήσει ενημέρωση από τις τράπεζες.

Μόνο στην Εθνική Τράπεζα έχουν κατατεθεί έως τώρα περισσότερες από 3 χιλιάδες αιτήσεις για τη λήψη βεβαίωσης οφειλών που είναι απαραίτητη για να κινηθεί η σχετική διαδικασία, ενώ πάνω από 10.000 πελάτες έχουν υποβάλει ερωτήματα για το θέμα στα υποκαταστήματα του δικτύου της.

Πρόκειται κυρίως για οφειλέτες που θέλουν να εξετάσουν όλες τις επιλογές που έχουν ως προς την εξόφληση των χρεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στην Εθνική ήταν σε αρκετές περιπτώσεις ελλιπή, γεγονός που προκαλεί καθυστερήσεις στη διευθέτησή τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Τις επόμενες ημέρες η τράπεζα θα αποστείλει απαντητική επιστολή σε όλους τους πελάτες της, ζητώντας από όσους χρειάζεται να προσκομίσουν τα έγγραφα με τις πληροφορίες που λείπουν. Υπολογίζεται συνολικά ότι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί και στις υπόλοιπες τράπεζες είναι περί 7-8.000.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, 20:58