Σήμερα αναμένεται άνευ απροόπτου να πραγματοποιηθεί η ακρόαση από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης των δύο νέων επικεφαλής του Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων που πληροφορίες της αγοράς θέλουν να είναι οι κ.κ. Αντώνης Λεούσης και Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ύστερα από τη ρύθμιση που υπάρχει στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, το ΤΑΙΠΕΔ θα απορροφήσει την εταιρεία Αττικό Παράκτιο Μέτωπο που είχε αποστολή την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου Φαλήρου-Σουνίου μήκους 45 χλμ. Ακόμη με το ΤΑΙΠΕΔ θα συγχωνευθεί και η ΕΤΑΔ που διαθέτει χαρτοφυλάκιο περίπου 71.000 ακινήτων. Διαχειρίζεται ακόμη 277 τουριστικά ακίνητα ανά την Ελλάδα, με σημαντική ποικιλία όπως τα πρώην Ξενοδοχεία Ξενία, Μαρίνες, Κάμπινγκ, Γκολφ, Χιονοδρομικά Κέντρα, Μουσεία, Σπήλαια, Τουριστικά Περίπτερα, Ιαματικές Πηγές αλλά και σημαντικού μεγέθους και προοπτικών εκτάσεις προς τουριστική αξιοποίηση και 12 Ολυμπιακά Ακίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλλαγή ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να οδηγήσει στην επανεκκίνηση των ιδιωτικοποιήσεων, με αυτές που έχουν προτεραιότητα να είναι η αξιοποίηση του Ελληνικού, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και η σύμβαση πώλησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος στον ΟΠΑΠ.

Όσον αφορά το βιογραφικό των δύο ανδρών, ο κ. Λεούσης υπήρξε μέχρι το 2012 γενικός διευθυντής της εισηγμένης εταιρίας διαχείρισης ακινήτων Alpha Αστικά Ακίνητα.

Ο κ. Πιτσιόρλας, γνωστός από την πολιτική του δράση στο παρελθόν ως κορυφαίο στέλεχος του Συνασπισμού, είναι ο πρόεδρος των εταιριών Med Sea Health και Mare Village που υλοποιούν στη Χαλκιδική τουριστική επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης