Προσλήψεις ελεγκτών από το υπουργείο Οικονομικών

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 07:35
 Προσλήψεις ελεγκτών από το υπουργείο Οικονομικών
Μία «λεγεώνα» από ελεγκτές θα προσλάβει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο επιθεώρησης των επιδόσεων των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Οι προσλήψεις αναμένεται να γίνουν τον Απρίλιο και το νέο σώμα θα είναι «ετοιμοπόλεμο» μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Με αυτό τον τρόπο, ο αριθμός των ελεγκτών θα αυξηθεί σε 2.000, που - σε συνδυασμό με τους πιο έμπειρους υπαλλήλους από όσους μείνουν χωρίς αντικείμενο λόγω του λουκέτου που αναμένεται να μπει σε 200 εφορίες εκτός μεγάλων αστικών κέντρων - θα δημιουργήσουν μια ισχυρή ομάδα κρούσης.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των δαπανών του Δημοσίου, με στόχο να μειωθούν οι υπερβολικές δαπάνες που καταγράφονται τόσο στο κεντρικό όσο και στο αποκεντρωμένο επίπεδο του δημόσιου τομέα.

Επιπλέον, με βάση και τις προβλέψεις του νέου μνημονίου, θα γίνει άμεση εκκαθάριση των υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες, που προσεγγίζουν τα 6,6 δισ. ευρώ.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 07:47