Σημαντική βελτίωση στα δημόσια οικονομικά της Ιταλίας βλέπουν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, 13:15
Σημαντική βελτίωση στα δημόσια οικονομικά της Ιταλίας βλέπουν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης βλέπουν «σημαντική βελτίωση» στα δημοσιονομικά σχέδια της Ιταλίας, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε αξιωματούχος της Ε.Ε. στο Reuters.

Η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα εάν σκοπεύει να προτείνει μια πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Ιταλίας για το μεγάλο της χρέος. Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. θα πρέπει να επικυρώσουν την απόφαση της Κομισιόν. Σε συνεδρίασή τους αυτήν την εβδομάδα, φάνηκαν ικανοποιημένες με τις παραχωρήσεις που προσέφερε η ιταλική κυβέρνηση, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το ιταλικό έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,9% του ΑΕΠ, πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Οι κυβερνήσεις βλέπουν επίσης μια διαρθρωτική βελτίωση της τάξεως του 0,3% εφέτος και «σημαντική βελτίωση» στα δημοσιονομικά σχέδια της Ιταλίας για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Ωστόσο, κάποιες χώρες, με επικεφαλής τη Γερμανία και την Ολλανδία, εκφράζουν επιφυλακτικότητα για τα δημοσιονομικά σχέδια της Ιταλίας, δήλωσε ο αξιωματούχος, ενώ η Γαλλία στηρίζει τις προσπάθειες της Ιταλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, 13:16