Χρηματοδοτικό κενό θα παρουσιάσει η Ελλάδα μετά τον Ιούλιο του 2014 εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Ράις εμφανίσθηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως αυτό δεν θα συμβεί καθώς έως τον Ιούλιο 2014 το πρόγραμμα είναι επαρκώς χρηματοδοτημένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρόκειται να υπάρξει χρηματοδοτικό κενό έως τον Ιούλιο του 2014», σημείωσε ο κ. Ράις, υπενθυμίζοντας ότι μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να παράσχει στην Αθήνα «την αναγκαία χρηματοδότηση».

Ο ίδιος επανέλαβε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν δεσμευθεί να παρέχουν χρηματοδότηση για όσο διάστημα το ελληνικό πρόγραμμα εφαρμόζεται ομαλά. «Αναμένουμε ότι όλες οι πλευρές θα τηρήσουν θα συμφωνηθέντα», δήλωσε για το θέμα.

Σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου για το εάν το ΔΝΤ έχει εγκρίνει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι «η συμφωνία της τρόικας σε επίπεδο στελεχών με τις ελληνικές αρχές δεν περιλαμβάνει την προσωρινή μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε εστιατόρια και τροφοδοσία, αλλά αυτό το ζήτημα είναι σημαντικό για τις ελληνικές αρχές και θα συνεχίσει να συζητείται μεταξύ Ελλάδος ΕΕ, ΕΚΤ και του ΔΝΤ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: «Τον Απρίλιο η απόφαση για την περαιτέρω ενίσχυση της Ελλάδας»

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης